25 Februari 2024 Medlemsträff

03.03.2024

Söndag 25 februari fick 38 entusiastiska deltagare en smakupplevelse i särklass presenterad av kocken Sebastian Miller och konditorn Nina Skogsberg.  

Sebastian gick igenom honungskvalitét, och honung i mat och bakverk.  Honung är en mångsidig råvara som kan användas som sött, salt, i dryck, marinader och asiatiska rätter. Smakkompisar är örter, citrus/syra, fett, nötter och rökt. 

Duon demonstrerade hur vi kan använda honung i hemmaköket på ett kreativt sätt.  Våga göra själv! Vispad honung gjorde entré i våra kök.  Om det inte var nog, smakade vi på vispad smör med honung, smaksatt med rosmarin.  Steka krutonger i det, och salladen får stjärnstatus! Stekt surdegsbröd med parfait, en kolasås med whiskey, salt och honung.  Praliner som smälter i munnen och fransk nougat med honung som blev en favorit direkt.  Sebastian fermenterade honungscitronette till salladen.  Inte visste vi att man kan röka honung heller.  Vilken smakupplevelse som gav mersmak!

Maria Öhman påminnde om att medlemmar kan hyra vaxsmältaren och vaxgjutaren genom att kontakta P-O Olofsson.  

Fotogalleri