Elin Iderström, författare och föreläsare

19.02.2023

Biodlaren och författaren Elin Iderström besökte oss söndag den 19 februari för att prata om sin biodlingsresa, honung, bivax och business. Över 40 biodlare kom till Husby.

Elin delade en personligt berättelse om sin biodling, som började med att hon spontanköpte en  biodling på Facebook, komplett med all utrustning samt 10 samhällen! Inte bara det, hon ökade ganska snabbt till 16 samhällen. Modigt kan man väl säga.  Hon hade stöd från biodlaren som sålde, gick kurs och blev medlem i sin lokala biodlarförening i Värmlands biodlardistrikt.  Där fick hon stöd, inspiration och gemenskap.  På en middag 2019 pratade man böcker och en förläggare frågade "kan någon här något om insekter?".  The rest is history, Hon är kommunikatör till vardags och började dokumentera sin resa som biodlare.  Boken kom ut 2021 och  beskriver en nybörjares upplevelse att bli biodlare. "Här får man svar på alla "dumma frågor", säger Elin. 

Boken kunde köpas till ett förmånligt pris, med författaren på plats för en personlig signatur. Vi tackade Elin med en fin holk för vilda bin tillverkad av Thorsten Norén.